Zabruslete si přímo v centru města. Sokolov zve na slavnostní otevření umělého kluziště

Na náměstí Budovatelů v Sokolově se už v sobotu 11. listopadu otevře pro veřejnost nové umělé kluziště. Akce začne ve 13 hodin slavnostním zprovozněním ledové plochy, následovat bude žákovský hokejový turnaj SUAS Kids Cup a dovednostní hry pro všechny návštěvníky, kteří si také budou moci vyzkoušet bruslení přímo uprostřed města. Pořízení kluziště zafinancovala ve spolupráci s městem Sokolov skupina Sokolovská uhelná a SUAS GROUP.

„Myšlenka nabídnout umělé kluziště v Sokolově nás nadchla, protože se tak velmi atraktivním způsobem rozšíří nabídka sportovních aktivit ve městě. Takovou možnost určitě ocení malí i velcí návštěvníci. Právě z toho důvodu společnost Sokolovská uhelná a SUAS GROUP pořízení kluziště podpořila. Budeme rádi, když se stane nejen v zimním období cílem místních bruslařů i všech ostatních zájemců z okolí Sokolova,“ uvedl Pavel Tomek, předseda dozorčí rady Sokolovské uhelné a SUAS GROUP.

„Lidé v Sokolově si zaslouží hezké Vánoce, a proto jsme přemýšleli, jak jim letošní svátky zpříjemnit. Přichystali jsme několik překvapení a jedním z nich je i nové kluziště. Místo po ledu se na něm bude bruslit po speciálních plastových deskách a díky tomu ho bude možné využívat celoročně. Momentálně řešíme, kam kluziště přesunout po ukončení vánoční sezóny. Jednou z variant je i koupaliště Michal, kde by mohlo fungovat jako takové zpestření letního koupání v jezeře. Na nákup kluziště z velké části přispěla společnost Sokolovská uhelná, které bych za to chtěl tímto poděkovat,“ doplnil Petr Kubis, starosta Sokolova.

Slavnostní otevření kluziště se odehraje za účasti zástupců města Sokolova, skupiny Sokolovská uhelná a SUAS GROUP, společnosti Synthomer i představitelů HC Baník Sokolov. Hokejový klub zorganizuje dětský miniturnaj kategorií U8 a U9 o ceny. Po turnaji budou následovat dovednostní soutěže pro veřejnost, která si mimo ledovou plochu vyzkouší obratnost a rychlost s hokejkou a pukem, chybět nebude ani útok na branku. U soutěží budou asistovat trenéři HC Baník Sokolov. Děti se mohou těšit na maskota Falca, od kterého návštěvníci získají vstupenky na zápas A týmu, a také se s ním budou moci vyfotit. Občerstvení nabídne stánek u Městského domu kultury.

Kluziště bude od slavnostního zahájení 11. listopadu v provozu denně od 10 do 18 hodin. V prosinci se během adventu jeho otevírací doba prodlouží až do 20. hodiny. Vstupné bude spíše symbolické, a to 10 Kč. O bezproblémový chod kluziště se budou starat zaměstnanci SOTESu a Městského domu kultury.


Zdroj:

Mgr. Jana Pavlíková

tisková mluvčí

www.suasgroup.cz