Z Plzeňského Prazdroje odstartuje v sobotu 12. srpna již 8. retrojízda

Letos již po osmé budou druhou srpnovou sobotu brázdit silnice Plzeňska zachovalé či renovované automobily a motocykly prodávané v ČSR a ČSSR v období let 1948 – 1989, které čeká přes 100 km dlouhá trasa nádhernou krajinou severního Plzeňska.

Veteránský sraz socialistických vozidel pořádaný Veterán Car Clubem Plzeň začíná již tuto sobotu 12. srpna v 9 hodin výstavou vozidel na nádvoří Plzeňského Prazdroje a o hodinu později již budou odjíždět první vozidla přes Malesice, Stýskaly, Kunějovice a Horní Bělou do Plas, kde před konventem bude probíhat jejich další výstava. Následně se posádky přes Mariánskou Týnici, Kopidlo, Horní Hradiště a Jarov vrátí do Plzně, kde by od přibližně
16 hodin probíhala v areálu DEPO 2015 tentokrát již poslední výstava s malým programem
a vyhlášením výsledků. Posádky budou hodnoceny dle trestných bodů, které nasbírají při plnění úkolů ve výše uvedených obcích. Zájemci z řad veřejnosti pak mohou v Prazdroji a Depu 2015 vybírat ten nejzajímavější stroj, a i zde hlasující nepřijdou zkrátka, neboť z odevzdaných hlasovacích lístků bude jeden vylosován v soutěži o hodnotné ceny.

„Jedná se již o osmý ročník této oblíbené retroakce, která rozhodně není propagací minulého režimu,“ představuje akci Jiří Weger, člen VCC Plzeň. „Je to sraz vozidel, která někteří z nás ještě aktivně užívali, ať již v produktivním věku, či jako novopečení řidiči. Vozidel, ve kterých se někteří vozili ještě jako děti, a která jsou pouze díky nadšencům dochována do dnešních let. Je hezké vidět prarodiče, kteří u „žigulíka“ či „embéčka“ vysvětlují vnoučatům, jak zrovna s takovým autem jeli například k moři na dovolenou.“, dodává Milan Hampek z pořádajícího Veterán Car Clubu Plzeň.


Zdroj:

Mgr. Miroslav Knotek

Pověřený vedoucí oddělení organizačního a tiskového

umo3.plzen.eu