Pizza věnec

Reklama

Ingredience:

listové těsto, kečup, 15 dkg šunky, 10 dkg poličanu, 15 dkg slaniny, 10 dkg uzený sýr, 10 dkg eidamu, malé balení mozzarely, paprika, rajče, sůl, pepř, vajíčko na potření

 

Postup:

Listové těsto rozválíme a vyřízneme z něho velký kruh, který rozkrájíme na trojúhelníky (jako pizzu). Připravíme si malou mističku, kterou si položíme doprostřed plechu a kolem dokola rozložíme trojúhelníky – větším cípem k misce (bude to vypadat jako sluníčko). Okolo misky listové těsto potřeme kečupem a naskládáme salámy, zeleninu, sýry.  Lehce osolíme a opepříme. Odstraníme misku, cípy vezmeme, překryjeme jimi náplň a zbytek těsta zastrčíme pod těsto tak, aby se vytvořil tvar věnce. Potřeme vajíčkem a dáme do trouby na 180 stupňů asi na 20–30 minut.

Tento věnec ala pizza doporučuji připravit například na posezení k vínku či pivu. 🙂

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová

Reklama