Bazén karlovarského Thermalu navštívilo během prvního roku po znovuotevření téměř 200 000 lidí

Chystá se největší česká pool party.

Loňský poslední červnový den se po náročné rekonstrukci otevřel celý nově zrekonstruovaný komplex bazénů a saunového světa u hotelu Thermal v Karlových Varech. Během prvního roku plného provozu jej navštívilo téměř dvě stě tisíc lidí – dvakrát více, než kolik centrum každoročně přivítalo před svým dlouhodobým uzavřením. V dalším roce plánuje společnost Saunia, která areál provozuje, růst návštěvnosti o 30 procent. V průběhu karlovarského festivalu se zde navíc uskuteční největší česká pool party.

„Průměrně komplex Saunia Thermal Resort navštíví přes 16 tisíc lidí měsíčně. Zájem je nejen v létě, ale i v zimě, protože teplota vody v bazénech je po celý rok stejná – 32 stupňů v relaxačním bazénu a 38 stupňů ve vřídelním. První rok plného provozu tak končíme úspěšně, potenciál tohoto místa ještě přitom zdaleka naplněn není. Ve druhém roce provozu plánujeme zvýšit počet návštěvníků o 30 procent,“ říká Bohumil Píše, ředitel společnosti Saunia.

V průběhu karlovarského festivalu navíc proběhne v historickém bazénu Thermal největší česká bazénová party. Vystoupí zde známí čeští DJ´s, připraveny jsou soutěže pro děti i dospělé a chybět nebude ani speciální nabídka míchaných drinků.

Saunia Thermal Resort zahrnuje termální bazén, relaxační bazén a saunový svět. Termální bazén s vřídelní vodou o stálé teplotě 38 °C umožňuje návštěvníkům léčivé koupele po celý rok s jedinečným výhledem na Karlovy Vary. Velký relaxační venkovní bazén nabízí jak možnost plavání, tak odpočinku, a je protkán řadou vodních atrakcí. Voda v něm je příjemně teplá za každého počasí, i v zimě má 32 °C. Unikátní saunový svět pak nabízí celkem osm saun se čtyřmi typy ochlazení a pravidelné saunové ceremoniály. Saunový svět je spojený s termálním bazénem, a tak si v resortu mohou návštěvníci dopřát jedinečný odpočinek, za kterým jezdí turisté z celého světa.


Zdroj:

Lucie Bolková

www.emcgroup.cz