Opilý řidič usedl za volant. Strážníci chytali koně. Napadal lidi kolem

Opilý řidič usedl za volant.

„Popojíždím jen domů“, říkal muž za volantem strážníkům.

V noci ze soboty na neděli se strážníci ze služebny Městské policie Plzeň- střed rozhodli zkontrolovat řidiče osobního motorového vozidla Mercedes Benz. Byla to především kličkující jízda, která hlídku předtím zaujala, proto se za ním vydali a zastavili jej v Přemyslově.  “No, nebudu lhát, měl jsem nějakou tu vodku,“ to si vyslechli následně strážníci jako odpověď od 30letého muže na svůj dotaz, zda požil před jízdou alkohol. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu se při dechové zkoušce zastavil při prvním měření na hodnotě 1,32 promile. Na místo přivolaní státní policisté si věc převzali k dalšímu šetření.

 

Strážníci chytali koně.

Neobvyklý zásah za sebou mají plzeňští strážníci.  V neděli odpoledne odchytávali koně.

Osedlaný kůň bez jezdce byl v sobotu odpoledne viděn strážníky Dopravní skupiny, jak probíhá podél řeky od mostu Generála Pattona směrem ke Kauflandu. Tam se jej jim na parkovišti podařilo odchytit. Žádná škoda při odchytu nevznikla a naštěstí se i nikomu nic nestalo. Mezitím psovod městské policie informoval majitelku zvířete, se kterou byl po celou dobu v kontaktu, o místě nálezu odchyceného koně.

Podle dále zjištěných informací měla na koni jet chovatelky dcera. Zvířeti to mělo na sněhu uklouznout a oba pak měli upadnout. Kůň měl hned vstát a vydat se pryč. Ke zranění jezdkyně nedošlo.

 

Napadal lidi kolem.

V sobotu odpoledne zasahovali strážníci městské policie v Plzni na Domažlické ulici. Původně vyjížděli na místo k oznámení kvůli agresivnímu muži, který má napadat řidiče trolejbusu. Vzápětí jim bylo ale upřesněno, že agresor společně se dvěma cestujícími vystoupil a na ty teď útočí na zastávce.  Proti tomuto agresorovi, který jevil známky opilosti, museli strážníci použít donucovací prostředky. Nereagoval na jejich výzvu, aby zanechal svého jednání a chtěl stále útočit. Čtyřicetiletý muž se před příjezdem záchranářů podrobil dechové zkoušce. Výsledkem byla naměřená hodnota 1,91 promile. Na místo dorazili i policisté.  Za doprovodu strážníka v sanitním voze byl převezen s drobným poraněním v obličeji k ošetření na chirurgické oddělení nemocnice v Plzni na Lochotíně.

Tam po jednom z vyšetření začal být opětovně agresivní a hrozilo, že napadne zdravotnický personál. Jakmile dorazila strážníkům posila v podobě další hlídky, pokusil se na ni zaútočit. Strážníci museli znovu užít donucovacích prostředků a muž skončil zase s pouty na rukou. Po ošetření byl muž odvezen do protialkoholní záchytné stanice. Po propuštění si ho zde vyzvedli státní policisté, kteří se celou záležitostí zabývají.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz