S losem jsme spokojeni, Sporting je velká kvalita, zní z kabiny Viktorie

Viktoria narazí podruhé ve své novodobé historii na klub z portugalské ligy. V osmifinále Evropské ligy se jediný český zástupce v jarní fázi evropských pohárů utká s týmem Sporting CP.

 

 

„Já osobně jsem si Sporting docela přál. Je to atraktivní soupeř a pro nás i pro fanoušky je dobře, že nejedeme do Ruska nebo na Ukrajinu. Jsme spokojeni. Porazit se totiž dá každý a my se o to budeme prát i proti Sportingu. Je super, že jsme postoupili takhle daleko, ale rozhodně nic nebalíme,“ sdílí první pocity po losu obránce Radim Řezník. První utkání odehraje Viktoria na hřišti soupeře. „Každý to vnímá trochu jinak. Já mám radši začínat venku a odvetu hrát doma. Nemyslím si, že by to v téhle fázi byla určitá výhoda pro některý z týmů,“ dodává Řezník.

„Sporting vyřadil v předkole Ligy mistrů FCSB a ze třetího místa základní skupiny postoupili do jara Evropské ligy. Vím, že za ně hraje vysoký Nizozemec Bas Dost i další krajánky, kterými tyto týmy disponují. Určitě budou rychlí a šikovní,“ přidává se Jan Kopic.
„Ještě jsem je neviděl hrát, ale Portugalci budou dozajista šikovní a techničtí směrem dopředu. Sporting hraje každý rok o titul a zvládl postoupit do další fáze Evropské ligy. Čeká nás větší kvalita, než tomu bylo v případě Partizanu Bělehrad,“ uvědomuje si Patrik Hrošovský. Za lisabonskou Benfiku hraje exviktorián Martin Chrien, mimochodem velký kamarád Hrošovského. „Už jsem si s ním psal, že se uvidíme v Lisabonu na kávě. Snad se mi povede sehnat pro něj lístky, těším se na něj,“ uzavírá Hrošovský.
„Je to pro nás hodně zajímavý soupeř. Portugalský fotbal je hodně technický. Mají spoustu kvalitních zahraničních hráčů, kteří si s míčem rozumí. Pro nás se bude jednat o hodně zajímavou konfrontaci a je úplně jedno, kdo hraje doma. Každý tým chce dávat v zápasech branky a je jedno, jestli to je doma nebo venku,“ hodnotí los trenér Viktorie Pavel Vrba.  “Ihned začínáme shánět informace o soupeři, chceme se kvalitně připravit. Sporting hrál například i s FCSB, doma remizoval a venku vysoko vyhrál. Jak říkám, každý zápas je jiný, ale my chceme mít co nejvíce informací,” uzavřel,” Pavel Vrba.

Zdroj:
www.fcviktoria.cz