Svíčková bez zahuštění

Ingredience:
600 g zadního hovězího masa, 100 g uzené slaniny, 250 g mrkve, 200 g celeru, 100 g petržele, 200 g cibule, vývar (masový), divoké koření, 50 g plnotučné hořčice, 250 ml smetany, olej, sůl, cukr, citrónová šťáva

Postup:
Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme, do kastrolu vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme na oleji a přidáme cibuli. Když je vše opečené, přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, vložíme divoké koření a hořčici a zalijeme vývarem. Do základu dáme opečené maso a zvolna dusíme doměkka.
Omáčku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme cukrem, solí a citrónovou šťávou. Díky zelenině by měla být tak hustá, že není potřeba zahušťovat.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu