Zacvičte si a podpořte nemocné s roztroušenou sklerózou / 3.3.

Plzeňané se spolu s Unií Roska 3. března 2018 připojí k nadnárodní charitativní akci MARS. Letos proběhne v Česku i řadě evropských zemí již 7. ročník 24hodinového sportovního maratonu na podporu lidí s diagnózou „eresky“.

 

 

Roztroušenou sklerózou nejčastěji onemocní lidé ve věku 20 až 40 let, přičemž přesné příčiny vzniku nemoci lékaři dodnes neznají. Na počátku dokonce ani nelze prostým vyšetřením pacienta onemocnění a jeho rozsah klinicky rozpoznat. Roztroušená skleróza postupně napadá bílou hmotu mozku a míchy a postupně ochromuje nervovou soustavu.

 

Unie Roska podporuje pacienty s roztroušenou sklerózou a pomáhá jim vytvářet potřebné podmínky pro důstojný a plnohodnotný život. Jednou z důležitých aktivit je organizování ozdravných, rehabilitačních a rekondičních pobytů se zdravotním programem, protože fyzická aktivita a duševní pohoda mají pozitivní vliv na zpomalení průběhu nemoci.

 

Lékaři pokládají stres a nezdravý životní styl za jedny ze spouštěčů tohoto záludného onemocnění. Vše potvrzuje i Petr Šindelář z Unie Roska: „Pečujte o své zdraví a duševní pohodu. Řadu nemocí si přivoláváme špatnou životosprávou, honěním se za zbytečnostmi, neochotou odpočívat a mylnou vírou, že nám se to přece stát nemůže. Přijďte si zacvičit a užijete si báječný den se skvělými lidmi. Maraton MARS je určen nejen klientům a příznivcům Unie Roska, ale samozřejmě každému, kdo si uvědomuje, že zdraví je dar a nikoli samozřejmost.“

 

 

Plzeňská část maratonu MARS proběhne v sobotu 3. března od 10 do 16 hod. v Krašovská Aktivity Centrum v Plzni na Košutce. Každý účastník si bude moci vyzkoušet řadu pohybových aktivit a také se v případě zájmu dozvědět více o roztroušené skleróze.

 

Záštitu nad akcí převzali Bc. Josef Bernard, hejtman Plzeňského kraje, MUDr. Václav Šimánek, Ph.D., ředitel Fakultní nemocnice Plzeň, a Bc. Eva Herinková, náměstkyně primátora města Plzně.

 

Kontakt:
Unie ROSKA – regionální organizace ROSKA PLZEŇ, z.p.s.
Petr Šindelář
email: roska.plzen@seznam.cz
tel.: 736 688 405
www: roskaplzen.webnium.com

 


Zdroj:

Jitka Hepová
ta, která se stará, abyste byli vidět VY