Ingredience:
1 dýně Hokkaido, 1 smetana na vaření, vegeta, sůl, pepř, paprika pálivá
Postup:
Dýni opláchneme a rozkrojíme na půl. Vydlabeme vnitřek a nakrájíme dýni na kostičky (můj tip: nakrájejte ji i se šlupkou – ta dá polévce krásnou vyraznou barvičku). Kostičky dáme do kastrolu a zalejeme vodou tak, aby byly potopené. Přidáme vegetu, sůl a pepř. Vaříme cca 20 minut. Po uvaření si připravíme mixér a vše důkladně promixujeme na hustou kaši. Pokud je polévka moc hustá, přilejte vodu. Polévku dejte zpátky na sporák a ještě tak 5 min provařte, přidejte mletou pálivou papriku a na konec smetanu. Nejlepší je s krutony. Dobrou chuť! 🙂
Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová