Nebe v hubě

Ingredience:

těsto: 500 g hl. mouky, 200 g cukru krupice, 200 g másla, 2 vejce, 2 PL medu, 2 PL mléka, 2 lžičky sody

+: 50 ml rumu

ořechová směs: 80 g cukru krupice, 120 g másla, 300 g ořechů, 3 PL medu

krém: 300 ml mléka, 1 a ½ lžičky hl. mouky, 1 a ½  lžičky solamylu, 1 vanil. cukr, 150 g másla, 100 g moučkového cukru

/PL = polévková lžíce/

 

Postup:

V míse smícháme suroviny na těsto, vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme v chladu cca 30 minut odpočinout. Rozdělíme na dva stejné díly a každý na pomoučněném vále rozválíme na plát silný asi 6 mm. Pláty položíme na plechy vyložené pečícím papírem. Jeden plech vložíme do předem vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme 20 min. Po upečení potřeme rumem.

Na pánvi rozpustíme cukr, vmícháme máslo, nahrubo nasekané ořechy a med. Teplou směs rozetřeme na neupečený plát těsta a pak upečeme.Necháme vychladnout.

Z mléka, mouky, solamylu a vanil. cukru uvaříme hustou kaši a za stálého míchání ji necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Zapracujeme do ní kaši a uděláme hladký krém. Korpus s rumem potřeme krémem a přiklopíme plátem s ořechovou krustou. Necháme v chladu odležet klidně 2 dny – uleželý chutná nejlépe. Dobrou chuť. 🙂

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150625141519_001_mc.png

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150625141609_001_mc.png

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150625141633_001_mc.png

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová