Bounty řezy

Ingredience:

těsto: 350 g hl. mouky, 200 g Hery, 2 PL kakaa, 150 g moučkového cukru, 3 PL mléka, 1 bal. prášku do pečiva

náplň: 6 bílků, 100 g moučkového cukru, 250 g strouhaného kokosu

krém: 6 žloutků, 3–4 PL hl. mouky, 400 ml mléka, 50 g moučkového cukru, 200 g měkkého másla

na ozdobu: 1 bal. tmavé polevy

/PL = polévková lžíce/

 

Postup:

Do mísy dáme suroviny na těsto a zpracujeme. Polovinu těsta nastrouháme na vyšší plech s pečícím papírem.

Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu postupně zašleháme moučkový cukr. Nakonec zlehka ručně vmícháme kokos. Tuto náplň rozprostřeme na těsto a navrch nastrouháme 2. polovinu těsta. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 25–30 min. Necháme vychladnout.

Žloutky, mouku, mléko a moučkový cukr svaříme na hustou kaši, kterou za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme ke kaši a šleháme, dokud nevznikne hladký krém. Natřeme na upečený moučník. Nakonec dozdobíme „cákanci“ polevy a moučník necháme nejlépe přes noc odležet.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150625141315_001_mc.png

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150625141224_001_mc.png

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová