Ingredience:
krkovička: 2 plátky vepř. krkovičky, 1 vejce, 1 lžička krémžské hořčice, 1 lž. grilovacího koření, 3 stroužky česneku, pepř, sůl, olej
chřest s krutony: 16 stonků bílého chřestu, 150 g másla, 2 krajíčky chleba, sůl, pepř
Postup:
Okraje krkovičky nařízneme, aby se nám maso nezkroutilo. V misce smícháme hořčici, prolis. česnek, gril. koření, sůl, pepř a malé množství oleje. Krkovičku v této směsi necháme přes noc odležet. Druhý den zprudka osmažíme na oleji.
Očištěný chřest svážeme do svazečku, vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme do měkka (asi 10 min), vyndáme a osušíme. Větší část másla rozpustíme na pánvi a přidáme sůl a pepř. Na zbylém másle opečeme chleba nakrájený na kostičky. Chřest podáváme přelitý horkým máslem a posypaný krutony.