Křehká krkovička s bílým chřestem a krutony

Ingredience:

krkovička: 2 plátky vepř. krkovičky, 1 vejce, 1 lžička krémžské hořčice, 1 lž. grilovacího koření, 3 stroužky česneku, pepř, sůl, olej

chřest s krutony: 16 stonků bílého chřestu, 150 g másla, 2 krajíčky chleba, sůl, pepř

 

Postup:

Okraje krkovičky nařízneme, aby se nám maso nezkroutilo. V misce smícháme hořčici, prolis. česnek, gril. koření, sůl, pepř a malé množství oleje. Krkovičku v této směsi necháme přes noc odležet. Druhý den zprudka osmažíme na oleji.

Očištěný chřest svážeme do svazečku, vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme do měkka (asi 10 min), vyndáme a osušíme. Větší část másla rozpustíme na pánvi a přidáme sůl a pepř. Na zbylém másle opečeme chleba nakrájený na kostičky. Chřest podáváme přelitý horkým máslem a posypaný krutony.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150528141632_001_mc.png

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150528141458_001_mc.png

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150528141533_001_mc.png

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová