Krůtí prsa s bylinkovou omáčkou

Ingredience:

maso: 4 plátky krůtího masa, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, hrstka petrželky, půl lžičky sušeného tymiánu, olivový olej;

omáčka: 4 stroužky česneku, hrstka čerstvé petrželky, půl lžičky sušeného tymiánu, 240 ml smetany na vaření, sůl, pepř, 1 lžička kukuřičného škrobu

 

Postup:

Maso osolte, opepřete. Poté jej obalte v česneku a bylinkách. V pánvi s olivovým olejem opékejte plátky 5 minut dozlatova, poté dejte stranou.
Do stejné pánve přidejte prolisovaný česnek, bylinky na omáčku a chvíli restujte. Vlijte smetanu, osolte, opepřete a přiveďte varu. Nakonec přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě, zmírněte plamen a povařte několik minut.
Do pánve vraťte maso, prohřejte a podávejte.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu