Thajská polévka Laksa

Ingredience:

4 lžíce česneku, 500 ml hovězího vývaru, 400 ml kokosového mléka, 2 lžíce krevet, 2 lžíce červené kari pasty, 1 lžíce žlutého kari, 3 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce chilli, 250 g rýžových nudlí, 2 ks jarní cibulky, sojové klíčky, 2 lžíce smažené cibulka, 1 vejce natvrdo, limetka

 

Postup:

Nejdříve v hrnci orestujte na plátky nakrájený oloupaný česnek.
Přidejte vývar, kokosové mléko, oloupané krevety a kari. Pak přidejte rybí omáčku, cukr, chilli a 5 min před koncem vaření ještě nudle.
Poté polévku nalijte do talířků, přidejte jemně nasekanou čerstvou jarní cibulku, klíčky, osmaženou cibulku, vejce a nakonec zakápněte limetkou.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu