Lotus cheesecake

Ingredience:
2 tabulky bílé čokolády, 2 balíčky sušenek Lotus, 130 g másla, 1 kelímek mascarpone, 1 kelímek smetany ke šlehání, šlehačka ve spreji

 

Postup:
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Lotusky 250 g rozemeleme v mixéru na jemný prášek. Rozehřejeme máslo a smícháme s lotuskovým práškem. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno namačkáme lžící vzniklou směs. Dáme ztuhnout do lednice.
V míse vyšleháme šlehačku a mascarpone, přidáme bílou čokoládu a 50 g rozdrcených lotuskových sušenek na prach a promícháme. Nalejeme na sušenkový základ a dáme zatuhnout do lednice.
Před podáváním dozdobíme šlehačkou a lotuskovými sušenkami na kousky i rozdrobenými.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu