Hledané osoby pozornosti strážníků neunikly

Úspěšnost plzeňských strážníků při pátrání po osobách v hledáčku Policie ČR v tomto týdnu pokračuje.

Zatímco se strážníkům  podařilo v pondělí zajistit 37letého Plzeňana v celostátním pátrání, včera předali kolegům ze státní policie další dvě osoby. Nejdříve 26letého muže. Před polednem ho hlídka městské policie ze stanice Územně strážní služby kontrolovala při obchůzce v ulici U Ježíška. Policisté měli na jeho předání právní zájem.  Zájmovou osobou pro muže zákona byl téhož dne také 21letý Plzeňan. Ten skončil v rukou policistů krátce po krádeži v plzeňském obchodě, odkud si chtěl odnést bez placení zboží za 95 Kč. Zaměstnanec prodejny muže i s odcizeným zbožím zadržel po projití pokladnou a k řešení události přivolal strážníky. Ti zjistili, že o něj mají právní zájem policisté, proto je přivolali, aby si mladého lapku převzali k dalším úkonům.

Už dnes díky strážníkům ze stanice Územně strážní služby ubylo ze seznamu osob hledaných ještě další jméno. Při ranní kontrole osob bez domova objevili v ulici Na Lopatárně 24letého muže vedeného v celostátním pátrání.

Z nedostatečně zabezpečeného pozemku v Plzni na Slovanech utekli koně.

Neobvyklou situaci museli v úterý ráno řešit strážníci z odchytové skupiny v Kostincově ulici. Ze špatně zajištěného pozemku utekli dva koně a zaběhli se na sousední zahradu 71leté seniorky.  

Na její zahradu se zvířata dostala po rozražení vrátek, které měla zajištěná. Žádnou majetkovou škodu jí nezpůsobila. Koně strážníci nahnali zpátky na pozemek, odkud předtím utekli a nedostatečně zabezpečenou ohradu výběhu koní provizorně proti útěku zajistili.  Celá záležitost bude podstoupena správnímu orgánu pro podezření z porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, kdy nebyla chovaná zvířata řádně zabezpečena proti úniku.

 

Zatoulaný pes.

Na zahradu veterinární ordinace v Plzni v Černicích se zatoulal v úterý v poledne 4letý kříženec staforda. Strážníci z odchytové skupiny, kteří si pro něj přijeli, u něj nenašli identifikační čip, tudíž nebylo možné zjistit ani majitele zvířete.  Proto ho naložili do služebního vozu a převezli do útulku, kde se o něj postarali.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Web: www.mpplzen.cz