Strážníci zasahovali u několika opilých lidí

U několika opilých lidí museli v průběhu úterý zasahovat strážníci městské policie. K jednomu z případů museli volat záchranáře, neboť muž si v důsledku opilosti způsobil poranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Skoro čtyři promile nadýchal strážníkům namol opilý muž, který se uvelebil v průchodu do domu v Kollárově ulici. V půl páté odpoledne ho tam sbírala hlídka městské policie. Kvůli přemíře alkoholu, která v jeho těle kolovala, se nezvládl sám postavit na vlastní nohy a opakovaně padal. K vystřízlivění byl proto dopraven do protialkoholní záchytné stanice.

Další případem se zabývala hlídka městské v podvečer, kdy se vydala prověřit přijaté oznámení na Americkou třídu. Zřejmě opilá žena si měla ustlat na chodníku před jednou z místních poboček. Strážníci ji na místě už ležet nenašli, za to si jí všimli na druhé straně ulice. Vrávorala na okraji chodníku, cestou směrem k zastávce MHD upadla na odpadkový koš, poté na kovovou ochrannou konstrukci vysazeného stromku. Byla vytrvalá, pokaždé se zvedla a pokračovala dál. Hlídka ji dostihla až u zastávky, kde viděla, že když se chtěla posadit na lavičku, zavrávorala a upadla na ní. Strážníci jí pomohli sesbírat rozsypané věci z tašek a usadit se.  Osmapadesátiletá žena se ke svému stavu nijak nevyjádřila. Jelikož ohrožovala svůj život a zdraví, byla transportována na záchytku.

Po půlnoci pak byla hlídka volána k případu na zastávce MHD v Brněnské ulici. Hlídka městské policie tu našla muže s poraněním v obličeji. Zranění si údajně způsobil, když upadl při příchodu na zastávku. Na místo museli dorazit záchranáři.

 

Zraněním skončila návštěva teenagera u kamaráda, který hlídal psa své blízké.

K události mělo dojít v bytě, mělo se jednat o nehodu, pes měl mladíka kousnout při krmení. Hlídka oba našla při příjezdu před domem. Krvavé poranění na předloktí ruky strážníci teenagerovi provizorně ošetřili prostředky ze záchranářského batohu. Mladík skončil následně v péči přivolaných záchranářů. K dořešení si věc převzala PČR.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz