SŠ, ZŠ a MŠ Kraslice ~ Barevná škola v zeleném údolí

 

Naše škola je obklopena zelení. To samo je velmi inspirativní. Zaměření na pozorování přírody jsme doplnili o zookoutek, kde se děti seznamují s různými zvířátky a učí se o ně pečovat. Tradiční vyučování se tím mění na pozorování, poznávání a řadu zajímavých experimentů. Vedeme děti k přirozenému vnímání našeho okolí již od mateřské školy.

 

 

Naše škola je jedinečná právě svou komplexností. Město Kraslice, které je zřizovatelem školy, poskytuje zázemí jak pro děti mateřské školy, základní školy a také v našem zeleném údolí potřebné vzdělávání žáků střední školy. Daří se nám tu propojovat sportovní a environmentální zaměření s praktickými a důležitými obory odborné přípravy žáků.

 

 

Spolupracujeme s místními významnými zaměstnavateli. S jejich pomocí zajišťujeme odborný výcvik žáků přímo na jejich budoucích pracovištích.

 

Umožňujeme žákům získat vzdělání bez nutného brzkého vstávání a pozdních návratů z daleké školy. Žáci se tak mohou věnovat také svým zálibám. Mohou využívat kvalitní tělocvičnu, plavecký bazén a moderní venkovní hřiště s posilovnou a dráhou pro inlajnové bruslení. Všichni nemusí mít ke sportu vřelý vztah a tak se mohou věnovat hudbě, rozšiřovat si znalost cizích jazyků nebo si zdokonalovat své poznatky o podnikání v kroužku fiktivní firmy nebo si zkoušet svou představivost v 3D tisku různých modelů.

 

 

Naši učitelé se žáky realizují nejrůznější projekty. Spolupracujeme se školou na Slovensku a výuku zpestřujeme díky projektům ve spolupráci s Olomouckou univerzitou a společností pro kreativní vzdělávání. Jsme otevření pro všechny, kteří chtějí vzdělání, s nímž se uplatní v životě. Všichni naši absolventi mají jistou práci ve svém oboru.

 

 

Naše spolupracující firmy poskytují prostředky na stipendium pro žáky s dobrými výsledky i odměny pro žáky, kteří poctivě pracují nebo se zapojí do středoškolské odborné činnosti.

 

Ve školní jídelně se mohou žáci stravovat zdravě – a cena oběda je dostupná úplně každému. Svačiny obohacujeme z programu školní mléko.

 

 

Žáci svými výrobky dělají radost nejen sobě, ale i dětem v mateřských školách. Svou šikovnost si ověřují nejlépe tím, že v rámci praxe vyrábějí nářadí a pomůcky, o které je velký zájem. Ať je to nářadíčko na pískoviště nebo třeba originální nářadí k domácímu krbu. Strojní mechanici, nástrojaři i mechanici seřizovači vyrábějí v modernizovaných dílnách i zajímavé originální vánoční svícny, které určitě najdete v nabídce našeho vánočního jarmarku. Pozadu nejsou ani žáci oboru výrobce textilií se svými polštářky a měkoučkými textilními hračkami. Výtěžkem z prodeje vlastních výrobků podporujeme záchrannou stanici DROSERA na Bublavě i kočičí útulek KONEC TOULÁNÍ v Kraslicích.

 

K vyučování mají žáci k dispozici učebny vybavené moderní technikou. Dostupný internet je samozřejmostí a možnost využití počítačů pro přípravu na vyučování, i zábavu a odreagování, naši žáci dobře znají.  Přijďte a získejte odborné vzdělání, se kterým se neztratíte.

 

 

Kontakt

SŠ, ZŠ a MŠ Kraslice

tel.: 352 686 518605 428 194

e-mail: zskraslice@volny.cz

www.skolakraslice.cz