Bramborové lokše se švestkami a mákem

Reklama

Ingredience:
lokše: 500 g vařených brambor, 180 g polohrubé mouky, špetka soli, mouka (na vál), olej na smažení
nádivka: 150 g rozpušť. másla, kompotované švestky, 200 g mletého máku, trocha mléka, špetka mleté skořice, špetka mletého hřebíčku
posyp: moučkový cukr, rozpušť. máslo, mletý mák

 

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Necháme vychladnout a poté nastrouháme. Smícháme s moukou a špetkou soli. Z připraveného těsta tvoříme placičky, které smažíme na pánvi.
Máslo smícháme s nasekanými švestkami. V hrnci svaříme mák s mlékem a přidáme švestky. Necháme vytvořit hustou směs, kterou dochutíme skořicí, cukrem a hřebíčkem, poté placky potřeme a srolujeme.
Podáváme posypané cukrem, pokapané rozpuštěným máslem a můžeme posypat ještě mletým mákem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu

Reklama