Mrkvový krém

Ingredience:

600 g mrkve, 1 petržel, 2 jablka, 1 cibule, 100 g másla, 700 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř, zázvor, šťáva z limetky, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce dýňových semínek, petrželová nať

 

Postup:

Mrkev, petržel, jablka a cibuli očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do pekáčku. Přidáme nakrájené máslo a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Přendáme do hrnce, zalijeme horkým vývarem a poté rozmixujeme dohladka. Polévku dochutíme solí, pepřem, zázvorem a limetkovou šťávou. Polévku servírujeme se smetanou a opraženými semínky, nebo posypané petržel. natí.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu