Ingredience:
bramborové šišky: 5 velkých brambor, 2 jarní cibulky, 20 dkg tvrdého sýra, sůl, pepř, olivový olej
dip: 1 zakysaná smetana, svazek pažitky, sůl, pepř
Postup:
Brambory ve šlupce uvaříme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a uděláme hmotu. Z hmoty tvoříme lžící malé noky/šišky, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Vše mírně zacákneme olivovým olejem. Pečeme 30 minut na 220 °C.
Na dip si připravíme smetanu do mističky, nakrájenou pažitku na drobno. Vše smícháme a ochutíme solí a pepřem.
Bramborové šišky namáčíme do dipu a konzumujeme. Přeji dobrou chuť. 🙂
Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová