Krůtí stehenní plátek s bulgurem

Ingredience:

maso: 2 plátky krůtího masa (stehenní), 1 šalotka, 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru, 100 ml drůbežího vývaru, hladká mouka, olej (olivový), sůl, pepř;

bulgur: 150 g bulguru, 50 g hrášku, 1 červená paprika, 1 mrkev, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sójová omáčka, drůbeží vývar, sůl, pepř

 

Postup:

Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme ho vodou a vaříme 20 minut. Po uvaření ho scedíme a necháme okapat. Do dalšího hrnce dáme hrášek, najemno nakrájenou papriku, najemno nastrouhanou mrkev, zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Pak scedíme a necháme též okapat.

V pánvi na oleji opečeme najemno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme zeleninu, orestujeme a pak přidáme i bulgur. Promícháme, podlijeme vývarem a chvíli dusíme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem.

Krůtí plátky omyjeme, naklepeme, osolíme i opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi na oleji opečeme najemno nakrájenou šalotku a zázvor. Poté přidáme krůtí plátky a opečeme je z obou stran dozlatova.

Jakmile jsou plátky opečené, vyjmeme je z pánve a odložíme je stranou. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Pak vložíme krůtí plátky a vaříme do měkka. Zeleninový bulgur podáváme s krůtím stehenním plátkem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu