Rybízové řezy s bílkovým sněhem

Ingredience:

těsto: 450 g polohrubé mouky, 130 g cukru krupice, 160 ml oleje, 160 ml mléka, 1 balíček vanil. cukru, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 5 žloutků, špetka soli;

sníh: 5 bílků, 500 g rybízu, 150 g cukru krupice

 

Postup:

Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Pak postupně zašleháváme olej i mléko. Mouku smícháme se špetkou soli i práškem do pečiva a vmícháme ke žloutkové směsi. Pokud máme těsto příliš husté a nejde rozetřít, zředíme mlékem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Bílky všleháme s cukrem do tuhého sněhu. Těsto v plechu posypeme kuličkami rybízu a potřeme sněhem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dorůžova. Zda je moučník upečený, kontrolujeme pomocí špejle.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu