Cheesecake s ovocem

Ingredience:
200 g máslových sušenek, 100 g rozpuštěného másla, 500 g jemného tvarohu, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 3 lžíce citron. šťávy, 50 g krupicového cukru, 3 žloutky, 200 g jahod + malin apod. – čehokoliv, co máte rádi :-), 10 g želatiny
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Sušenky rozdrtíme v mixéru, přidáme k nim rozpuštěné máslo a promixujeme. Sušenkovou směs rovnoměrně namačkáme do koláčové formy. Tvaroh, citronovou kůru a šťávu, cukr a žloutky dobře vyšleháme. Hmotu vylijeme do formy a pečeme 45 minut. Upečený dezert necháme vychladnout. Mezitím si očistíme jahody a maliny. Nakrájíme na půlky a naskládáme na koláč. Podle návodu na želatině připravíme želatinu a přelejeme přes ovoce.

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová