Radíme se s odborníkem

Ono se řekne spánek… Spánek je věc, která nám od samého dětství přijde tak přirozená, že nad ní vůbec nepřemýšlíme. Jenomže tak jako postupuje vývoj ve všech oblastech vědy a zejména medicíny, odkryly výzkumy celou řadu tajemství ohledně spánku a propojení mezi kvalitou spánku a zdravím. Není tedy divu, že i v oblasti obchodu se v minulosti prodej postelí na celé řadě míst oddělil do specializovaných prodejen. Mezi nejznámější specializované prodejny tohoto směru v Plzeňském kraji již celé roky patří centrum zdravého spánku POSTELE CHVÁL, kterou najdete v Šumavské ul. 2 v Plzni – naproti pivovaru, bezprostředně za čerpací stanicí OMV. Majitel centra Josef Chvál je v oblasti zdravého spaní opravdovým odborníkem. Nejenže každému návštěvníkovi centra udělá individuální nabídku, ale dokáže i velice pružně reagovat na nejnovější poznatky v oblasti zdravého spaní.

„Ano, prodej postelového nábytku není jen o sledování obchodních designových trendů, ale je to také neustálé studium v oblasti zdravého spaní, neboť správné využití poznatků z této oblasti pomáhá prodejci nejen ke správnému odběru od dodavatelů, ale zejména k odbornému poradenství zákazníkům – tedy konečným uživatelům,“ uvádí odborník pan Chvál.

 

„Dnešní specializované matrace a jejich správný výběr dokáže kvalitní podporou těla a odvodem vlhkosti zajistit spícímu takové podmínky, aby dobu spánku maximálně zhodnotil, uživatel si odpočinul a nabral síly do dalšího dne. U nás v centru vždy projdeme možnosti a potřeby zákazníka a snažíme se najít to nejvhodnější právě pro něj a pro jeho stavbu těla (váhu, stáří, pohlaví, zdravotní potíže atd.). Někdy se mě ptají zákazníci, zda ta nejdražší matrace jim zaručí nejkvalitnější spánek. Na to jim vždy vysvětluji, že takto obligátně nelze k výběru přistupovat. Na druhou stranu, i když máme samozřejmě v nabídce i ty nejlevnější matrace, doporučuji je zákazníkům spíše pro krátkodobé spaní, třeba pro návštěvy, na chatu apod. Uvědomte si, že ve spánku strávíme přibližně třetinu života a postel a matrace se kupuje na mnoho let. Je třeba vybírat účelně s dlouholetým výhledem. Správný výběr se vám pak na vašem zdraví a spokojenosti zhodnotí. Pokud se jedná o samotné postele a otázky, zda si vybrat postel z umělých materiálů s dřevotřískou nebo pořídit postel z masivu, je odpovědí samotná návštěva našeho centra, kde většina vystavených postelí je z masivu a to kvalitní dřevo prostě cítíte. Ložnice s postelí z masivu je krásně dřevitě provoněna. Taková vůně je člověku historicky příjemná a přivádí ho do klidu a rovnováhy. Takže samozřejmě, i když nabídku máme kompletní, já dávám prst nahoru postelím z masivu. Neméně důležitou součástí postelí je rošt. Výběr roštu by se měl v každém případě spojit s výběrem matrace aby vzájemným spojením vznikla ideální dvojice. Tím bych chtěl zdůraznit, že prkenné rošty nejsou horší nebo přežité, ale jsou vhodné na určité druhy matrací, stejně jako  na některé matrace zase lamelové rošty vhodné nejsou. Někteří starší lidé navíc mají rádi tzv. více pod hlavou a vhodný je rošt s přizvednutím, namísto podkládání polštáři,“ uzavírá pan Chvál.

 

V centru Postele Chvál najdete široký výběr postelí z masivu – manželských i jednolůžek. Je zde velké spektrum nabídky matrací, roštů a řady ložnicových doplňků. Jak jsem se dozvěděl od majitele centra, navíc se AKČNĚ doprodávají některé vystavené postele. Za velmi zajímavou cenu tak mohou kvalitní postel získat i ti, kterým v jejich koupi bránila cena. Od letošního roku zde také zákazníci najdou oblíbenou Ztracenou (rozkládací) postel, o které jsme v minulých číslech psali. Pokud se chystáte v dohledné době kupovat postel, matraci nebo rošt, tak se nezapomeňte v postelovém centru v Šumavské ulici zastavit!