Ingredience:
320 g ovesných vloček, 1× prášek do pečiva, 150 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 100 g žitné mouky, 100 g rozinek, ořechy, 250 g tuku, 3 vejce
Postup:
Vločky částečně nasekáme tyčovým mixérem (těsto je potom kompaktnější), dáme do velké mísy a přidáme prášek do pečiva, cukr, oba druhy mouky, rozinky a nasekané ořechy (podle chuti).
Promícháme, přilijeme rozpuštěný tuk, přidáme vejce a zpracujeme těsto.
Z těsta vytvoříme úhledné válečky o průměru asi 4–5 cm, zabalíme je do fólie a dáme asi na 45 minut do mrazáku.
Ze ztuhlých válečků těsta nakrájíme stejně tlustá kolečka. Ovesné sušenky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při 200 °C.
Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu