Vyhledávaný Rekreační areál Bonětice

Rekreační areál Bonětice se v posledních letech stává stále více vyhledávaným místem pro konání akcí nejrůznějších typů – dětské letní tábory, školy v přírodě, firemní akce i soukromé oslavy. Důvodem je nejspíš jedinečná kombinace klidu v rozmanité přírodě a zároveň dokonalého zázemí. A navíc – Tábor Bonětice funguje již 15 let!

Rekreační areál Bonětice se nachází v těsné blízkosti stejnojmenné vesnice (okres Tachov, cca 50 km na západ od Plzně). Areál leží uprostřed borového háje v Přírodním parku Valcha. Lemuje ho Bonětický rybník (32 ha), jehož krása vyniká zejména při západech slunce sledovaných z vyvýšené terasy s krbem. Pro romantické duše i sportovní nadšence jsou k dispozici i lodičky a šlapadla.

Rozlehlý táborový komplex zahrnuje chatky pro konání dětských letních táborů o kapacitě až 220 dětí. Kompletně zrekonstruované objekty, které se v současné době pronajímají pro firemní, školní či soukromé akce, mají kapacitu 54 míst. Jsou vytápěné a ve všech se nachází vlastní sociální zařízení (WC a sprcha, někde i pračka).

V areálu se dále nachází kuchyň s velkou jídelnou, hřiště a ohniště s posezením. Příjemnou alternativou pro trávení letních večerů v tomto areálu je venkovní pergola s krbem, kterou lze rovněž využít i pro venkovní výuku či oslavy pod širým nebem.

Milovníci koní ocení možnost jízdy na koních, které mají stáje i cvičiště pro začátečníky přímo v areálu.

Rekreační areál Bonětice je ideální volbou pro konání škol v přírodě. Leží uprostřed borového háje v Přírodním parku Valcha a lemuje ho Bonětický rybník, kde mají děti možnost jezdit se záchrannými vestami na lodičkách. Největším lákadlem jsou pro ně však koně, včetně dvou malých Shetlandských pony.

 

Bonětice 2015 – Turnus II. den 7 from Letní tábor Bonětice on Vimeo.

 

VYBAVENÍ

Areál je vybaven příjemnou společenskou místností s krbem určené k výuce (kapacita 50 osob). Velká jídelna, do které se bez problémů vejde i přes 100 lidí, může v případě Vašeho zájmu rovněž sloužit pro výukové účely, popřípadě také pro různé pohybové aktivity (diskotéky, aerobic apod.). V případě příznivého počasí můžete výuku praktikovat také ve venkovní pergole (rovněž s krbem), která navíc nabízí úžasný výhled na rybník.

K dispozici:

• wi-fi připojení (zdarma v celém areálu po celou dobu Vašeho pobytu)

• projekční plátno

• projektor

• ozvučení (reproduktory, mikrofon)

• osvětlení (reflektory)

 

UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ

Jsou k dispozici chatky s pokoji po 3, 4 či 6 lůžkách.

Každý rok si hlavní vedoucí velmi zakládá na pravidelné stravě, kdy si děti vybírají z několika jídel. Stravování probíhá 6× denně.

 

TÁBOROVÝ PROGRAM

Každý rok se tábor odehrává v duchu určitého období. Tak například máme za sebou řecké bohy, indiány, kovboje, rytíře, piráty, filmové postavy. Kromě každodenní jízdy na koních čeká děti mnoho her a úkolů, které souvisejí s tématem. Kromě toho hrajeme mnoho míčových her a pořádáme spoustu soutěží. Děti bojují za svůj oddíl, učí se týmové hře a nachází si tím také spoustu kamarádů. Každý den máme jiný program a večery jsou plné diskoték a táborových ohňů, plníme populárního bobříka odvahy, jezdíme na loďkách, barvíme trička, vyrábíme svíčky, hrajeme vědomostní soutěže (Chcete být milonářem, kvízy…), hledáme táborové Superstars, volíme Miss a Missáka a každoročně pro děti vystupuje i hudební kapela. Letos v rámci cestování po světě chystají táborové kuchařky také luxusní jídelníček, kde bude každodenní menu totožné s typickým jídlem dané země!

 

PERSONÁL

Hlavním organizátorem je Dětský tábor Bonětice s.r.o. v čele s Pavlem Botkem. O děti se starají zkušení táboroví vedoucí a praktikanti, na koních učí děti jezdit  instruktoři. Kromě nich se o bezstarostné prožití prázdnin stará: programový vedoucí, zdravotnice, kuchařky, sportovní instruktoři a uklízečky.

 

ADRESA TÁBORA

LDT Bonětice

Bonětický rybník BOR, 348 02

 

KONTAKTNÍ OSOBA

Pavel Botek

tel.: +420 608 473 911

e-mail: botas@seznam.cz

 

www.letnitaborbonetice.cz