Nejlepší medové řezy

Ingredience:

těsto: 900 g hl. mouky, 300 g moučk. cukru, 2 lžičky jedlé sody, 150 g másla, 3 lžíce medu, 1 lž. mléka, 2 vejce

krém: 750 ml mléka, 9 lžic polohr. mouky, 1 máslo, 200 g moučk. cukru

+: 1 sklenička rybízové marmelády

poleva: 1 čokoláda na vaření (100 g),1 lžíce ztuženého tuku

 

Postup:

Suché přísady na těsto smícháme dohromady. Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, med, mléko a vejce a důkladně rozšleháme. Přidáme do suchých přísad a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly a postupně rozválíme na placky, které pečeme na pečícím papíru 10–15 minut při 180 °C.

Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Ještě do teplé kaše zašleháme máslo s cukrem a necháme vychladnout. Placky střídavě pomažeme krémem a marmeládou. Poslední placku přiklopíme a pečlivě přimáčkneme.

Ve vodní lázni uděláme z čokolády a ztuženého tuku polevu, se kterou řezy polijeme.

Můj tip: Medové řezy mojí maminky nechte odležet nejlépe 2 dny. Pak chutnají nejlépe. 🙂

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová