Ingredience:
korpus: hladká + polohrubá mouka (250 g), cukr moučka (250 g), vanil. cukr (1×), prášek do pečiva (1×), olej (200 g), vaječný likér (200 g), 4 vejce
krém: mléko (500 ml), vanilkový puding. prášek (2×), cukr (2 lžíce), máslo (150 g), vaječný likér (100 g)
+ džem/marmeláda, cukr na posyp
Postup:
Suroviny na korpus postupně smícháme (nejdříve sypké, pak zbytek), nalijeme do dortové formy (já mám 26 cm a nepřilnavou, takže jsem nemusela vysypávat) a dáme péct do předehřáté trouby na 150 °C asi na 1 hodinu (zkusíme špejlí). Po vychladnutí vyndáme z formy, podélně rozřízneme a potřeme džemem, který máme rádi (já použila ovoc. pomazánku z ostružiníku morušky). Spodní díl dáme zpět do formy (namazaným nahoru).
Z mléka, vanil. puding. prášků a cukru uvaříme puding. Hned po odstavení z plotny do něj vrznem máslo + vaj. koňak a prošleháme. Krém nalijeme na korpus ve formě a překlopíme druhým dílem korpusu (džemem dolů).
Vršek moučníku můžeme pocukrovat. Jestliže chcete vytvořit krásný vzor, jako mám já :-), položte přes dort zdobně děrovaný ubrus (nebo krajku apod.), poctivě přecukrujte a opatrně odendejte.
Dortík necháme vychladnout, vyndáme z formy a podáváme. Dobrou chuť!