Švédské „zasněžené“ sušenky

Ingredience:

100 g čokolády na vaření, 60 g másla v pokoj. teplotě, 120 g třtin. cukru, 1 vejce, 1/2 lžičky mlet. kardamomu, vanilka, 120 g hl. mouky, 3 lžíce hol. kakaa, 1 lžička pr. do pečiva, 1/2 lžičky soli, na obalení: cukr krystal + moučka

 

Postup:

Čokoládu rozpustit ve vodní lázni, nechat prochladnout. Vyšlehat máslo + cukr, přidat vejce, koření, rozp. čokoládu. Zvlášť smíchat kakao, mouku, pr. do pečiva, sůl. Smíchat suché s „mokrou“ směsí (možno přidat mléko, těsto má být mírně patlavé). Formovat malé kuličky, každou obalit nejdříve v krystalu, pak v moučk. cukru. Na plechu s papírem na pečení mírně zploštit, dodržovat rozestupy (nabudou). Péct 10–15 minut v předehř. troubě na 180 °C (začnou praskat).

 

Můj tip: Kardamom se svou orientální chutí lehce podobá citronu a čerstv. zázvoru – nemáte-li ho, přidejte místo něj trochu citron. šťávy a strouh. zázvoru.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150420122545_001_mc.png

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150420122513_001_mc.png

Pro MAGAZÍN OKO připravila Magdalena Čábalová