Focaccia se zeleninou

Ingredience:
těsto: 500 g hladké mouky (pizza Babiččina volba), 350 ml vlažné vody, 20 g droždí, 2 lžičky soli, lžička olivového oleje;
ozdobení: červená cibule, rajče, paprika, jarní cibule, bazalka, olivy, semínka, olivový olej, hrubozrnná sůl

 

Postup:

V míse smíchejte mouku, sůl, vodu, droždí a olivový olej. Hnětačem zpracujte těsto. Takto zpracovávejte asi 8–10 minut, aby se droždí plně zapracovalo a těsto bylo hladké a nelepivé. Zasypte lehce moukou a nechte kynout pod utěrkou na teplém místě 45–60 minut.
Poté vyklopte těsto na plech a lehce zakapejte olivovým olejem. Nyní prsty rozprostřete těsto rovnoměrně po celém plechu. Začněte rozehřívat troubu na 210 °C. Nyní je čas vytvořit zahradu na vaši focacciu. Zapojte i bylinky a semínka. Po ozdobení nechte ještě 10 minut kynout na plechu.
Pečte zhruba 17–20 minut do zezlátnutí. Podávejte s olivovým olejem nebo třeba s jarním dipem.