Švestková žemlovka

Ingredience:

2,5 dl mléka, 2 vejce, 6 starších rohlíků, švestky (vypeckované čerstvé nebo kompotované), moučkový cukr, mletá skořice, 3 lžíce rozpuštěného másla, rum, + máslo na vymazání zapékací misky

 

Postup:

Mléko rozmícháme se žloutky, rohlíky pokrájíme na plátky, pokrájíme švestky, vymažeme zapékací mísu.
Na dno zapékací mísy naskládáme první vrstvu plátků rohlíků, kterou jsme namočili v mléce se žloutky, na ně dáme vrstvu pokrájených švestek, které dle chuti posypeme skořicí a cukrem.
Na švestky dáme opět vrstvu namočených rohlíků, poté švestky, které opět pocukrujeme a ochutíme skořicí, na závěr dáme zbylé rohlíky namočené v mléce, které pokapeme rozpuštěným máslem a troškou rumu.
Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů péct na cca 35 minut, pak odkryjeme a dál pečeme dalších cca 5 minut.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu