Hrášková rýže s kuřecím

Ingredience:

500 g kuřecích prsou, 400 g rýže na rizoto, 250 g hrášku, zeleninový vývar (dle potřeby), 150 ml bílého vína, 40 g parmezánu (+ na ozdobu), 2 lžíce másla, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, rukola

 

Postup:

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a plátky masa opečeme z obou stran dozlatova.
Na hráškové pyré si do hrnce nalijeme 150 ml zeleninového vývaru a přivedeme ho k varu. Nasypeme do něj hrášek a krátce ho povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Šalotku i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm šalotku s česnekem.
Pak přisypeme rýži a zlehka ji opečeme. Přilijeme víno a necháme ho vydusit. Poté zalijeme dvěma naběračkami vývaru, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit. Často mícháme a přiléváme vývar, dokud není rýže krémová a na skus.
Jakmile je rýže na skus, přidáme hráškové pyré, máslo i strouhaný parmezán a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Hráškovou rýži podáváme s kuřecím masem, ozdobíme hráškem, hoblinami parmezánu a rukolou.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu