Odešel svévolně z nemocničního zařízení. Narozeniny strávil na záchytce

Zmizel před vyšetřením z nemocnice.

Od pátečního rána plzeňští policisté pátrali po 45letém muži, který odešel svévolně z nemocničního zařízení, kde měl absolvovat zdravotní vyšetření. Hledaného objevili  v pondělí v ranních hodinách strážníci stanice Územně strážní služby při kontrole bezdomoveckého ležení v městské části Doudlevce. K dalšímu opatření předala hlídka městské policie muže přivolaným policistům ČR.

 

Narozeniny strávil na záchytce.

Nevalně skončil narozeninový den pro 34letého Plzeňana, k němuž strážníci vyjížděli v odpoledních hodinách na základě oznámení do Husovy ulici. Hlídka ho nalezla v parku ve stavu, kdy nebyl schopen o sobě cokoliv říct a „berličku“ v jeho nedobré duševní kondici mu dělal alkohol. Jelikož dotyčný vzápětí uvedl, že zkombinoval nějaké léky právě s alkoholem, zamířili na místo zdravotníci. Při dechové zkoušce muž nadýchal 2,66 promile. Po všech vyšetřeních rozhodl záchranář o jeho převozu do protialkoholní záchytné stanice.

 

Upadla a nemohla se zvednout.

Pomoc stisknutím tísňového tlačítka si v pondělí v odpoledních hodinách přivolala seniorka žijící v Plzni na Doubravce. Do potíží se dostala poté, co upadla v chodbě a nemohla vstát. Během chvilky stáli strážníci u dveří jejího bytu. Protože na zvonění ani klepání nikdo nereagoval, vstoupili dovnitř za využití klíče. 91leté stařence sedící na podlaze v chodbě pomohli vstát, doprovodili ji do obývacího pokoje a posadili na židli. Jakmile se ujistili, že je v pořádku a žádnou zdravotní pomoc nepotřebuje, její byt opustili.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz