V hudebním klubu alkohol tekl proudem. Labutí samec v nesnázích

Labutí samec v nesnázích.

V pátek 11. března ráno vyjížděli strážníci z odchytové skupiny k oznámení o pobíhající zmatené labuti v Kamenické ulici, která se nemůže dostat přes zábradlí do vody. Labutího samce hlídka odchytla a přenesla na druhý břeh řeky Mže, kde jej pustila.

 

V hudebním klubu alkohol tekl proudem.

Rušení nočního klidu a alkohol u osob mladších 18 let řešily v noci z pátku na sobotu hlídky městské policie v jednom z plzeňských hudebních klubů v centru města. Hlídky původně  na místo vyrazily kvůli hlasité hudbě, v klubu však strážníky upoutalo chování skupinky mladých hostů,která popíjela alkohol. Strážníci zjistili, že jde o chlapce a děvčata ve věku od 14 do 16 let.  U každého  z nich provedli dechovou zkoušku. Nejvyšší naměřená hladina alkoholu v dechu  činila 1,21 promile, o něco méně nadýchal nejmladší 14letý chlapec, a to 1,15 promile. Podnapilou mládež si  přišli vyzvednout zákonní zástupci. Rušením nočního klidu se bude zabývat správní orgán ÚMO Plzeň 3 a případy zakázané konzumace alkoholu nezletilých osob  budou oznámeny orgánu sociálně právní ochrany dětí.

O pár desítek minut později  dorazili ke stejnému hudebnímu klubu také záchranáři. Strážníci městské policie jim do péče předali zraněného 31letého muže, který zůstal po potyčce s jiným mužem ležet na chodníku. Zranění v obličeji  strážníci muži před příjezdem ZZS prvotně  ošetřili.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz