Stepaři úspěšně ladili formu na Plzeňský festival stepu

Na Step Cupu Říčany získali devět medailových míst.

Stepaři z plzeňského Step by step studia Kamily Borovské zazářili v neděli 23. dubna na Step Cupu Říčany, odkud přivezli čtyřikrát zlato, dvakrát stříbro a třikrát bronz. Tři týdny před zahájením Plzeňského festivalu stepu si tak ověřili svoji skvělou formu. Všechna oceněná vystoupení budou k vidění v rámci velké Stepařské show, kterou festival v sobotu 13. května vyvrcholí. Show s účastí zahraničních hvězd se tradičně odehraje v Měšťanské besedě a začíná v 19 hodin.

Zlato si ze Step Cupu Říčany přivezla dětská skupinka Sunshine, juniorská skupinka Ugly heart, juniorská formace Revolting children a formace Hair v kategorii dospělí 2. Stříbro získala dětská formace The chocolate factory a Jan Borkovec za sólo v kategorii juniorů. Třetí příčky vybojovali v dětské kategorii za sólový step Adéla Spinerová a Šimon Mulač a juniorská formace Water and fire.

„Máme z úspěchů obrovskou radost. Na Step Cup do Říčan nás tentokrát jelo soutěžit celkem 93, všichni obstáli a předvedli úžasné výkony. Plzeňským divákům se všichni naši stepaři představí v rámci festivalu. Přijďte se na ně podívat,“ zve Kamila Borovská lektorka a choreografka plzeňského Step by step studia, které Plzeňský festival stepu organizuje.

9. ročník Plzeňského festivalu stepu se uskuteční od 11. do 14. května 2023. Začínat bude ve čtvrtek 11. května v 16 hodin na různých místech v ulicích města. Od 17 do 17:30 zastepuje přímo na náměstí Republiky najednou více než stovka účastníků společného flash mobu.

V pátek zve festival na TAP JAM, originální večer špičkových stepařských improvizací, který začíná v kavárně DEPO2015 ve 20 hodin. V sobotu 13. května dopoledne se představí na venkovním jevišti U Branky jednotlivá stepařská studia a odpoledne bude pro zájemce možné vyzkoušet si step na vlastní kůži v rámci workshopu pro veřejnost. Ten začíná ve Studiu DEPO2015 v 15:30. Vstup na všechny tyto festivalové akce je zdarma.

Vrcholem programu bude v sobotu večer Stepařská show, při které se plzeňští stepaři potkají na pódiu Měšťanské besedy s hvězdami mezinárodní scény i kolegy z dalších českých studií. Mezi hvězdnými hosty budou letos Guillem Alonso a Roser Font (Španělsko), Avalon Rathgeb (Anglie) Igor Bezdieniezhnykh (Ukrajina) nebo Kira von Kayser (Německo). Stepařská show začíná v 19 hodin a večerem diváky provedou Petr Borovský a Kristýna Leichtová. V neděli festival zakončí workshopy pro registrované stepaře.

Vstupenky na Stepařskou show je možné zakoupit prostřednictví Měšťanské besedy.

Plzeňský festival stepu pořádá SPOLEK K.R.O.K. a organizátorem je Step by step studio.

Plzeňský festival stepu / Pilsen Tap Festival – program

  1. ročník

 

  1. 5. čtvrtek

centrum města

16:00 – 16:45 Stepování v ulicích

Nechte se překvapit stepem v ulicích města!

 

náměstí Republiky

17:00 – 17:30

FLASH MOB

Více než sto stepařů v centru města

 

  1. 5. pátek

Kavárna DEPO2015

20:00 – 22:00

TAP JAM

 

  1. 5. sobota

U Branky

10:30 – 13:00

Ukázky stepařských skupin a studií

 

DEPO2015, Step by step studio

15:30 – 17:00

Stepařský workshop pro veřejnost

Zkuste si step pod vedením Igora Bezdieniezhnykha, stepařské boty k zapůjčení

 

Měšťanská beseda

19:00 – 21:30

Stepařská show

To nejlepší, co nabízí současný step

vstupenky Měšťanská beseda

 

  1. 5. neděle

Stepařské workshopy pro registrované stepaře


Zdroj:

Daniela Vítová

tiskový servis

www.plzenskyfestivalstepu.cz