Řidička překročila povolenou rychlost. MP Plzeň má novou služební místnost

Městská policie Plzeň má od nového roku k dispozici na ÚMO Plzeň 10 ve Lhotě komfortní služební místnost.

Za přítomnosti starosty městského obvodu Plzeň 10 Jana Havla, zástupce velitele pověřeného velením Městské policie Plzeň Tomáše Petříka, zástupce velitele Městské policie Plzeň pro výkon služby Bc. Michala Rybáčka MBA a velitelky obvodní služebny Městské policie Plzeň Bory Bc. Petry Machuldové, byla v pondělí 2. ledna oficiálně otevřena nová služební místnost v prostorách Úřadu městského obvodu Plzeň 10, na adrese K Sinoru 62/51, a to slavnostním přestřižením pásky.

Prostory budou využívat především městští policisté z obvodní služebny Plzeň Bory, kteří zabezpečují veřejný pořádek v této lokalitě. Služební místnost bude využívána jako kontaktní místo pro styk s veřejností i k vyřizování běžné administrativní agendy.

Městští policisté zde budou úřadovat každé pracovní pondělí vždy od 15.00-17.00 hod. Občanům Lhoty se tak nově naskytla možnost vyřídit si zde svůj přestupek, předat různé podněty, či připomínky.

 

Řidička překročila povolenou rychlost v obci.

V pondělí v odpoledních hodinách prováděla hlídka městské policie Dopravní skupiny kontrolu dodržování rychlostních limitů v ulici Tylova. Největším hříšníkem, který překročil stanovenou maximální rychlost 50 km/hodinu, byla řidička vozidla VW Golf. Radarové zařízení u jejího automobilu zaznamenalo rychlost přes 90 km/h. Dopravní přestupek 27leté ženy bude postoupen k projednání správnímu orgánu. Ten ji potrestá zákazem řízení na 6-12 měsíců a pokutou ve výši 5-10 tisíc korun. Řidička navíc musí počítat s pětibodovým postihem.

Místa, kde se strážníci mohou v lednu objevit s radarovým zařízením jsou uveřejněna na: https://www.mpplzen.cz/aktuality/mereni-rychlosti-vozidel-v-dobe-od-1-1-2023-do-31-1-2023.aspx

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz