Cheesecake pro celiaky

Ingredience:

korpus: 250 g mandlí (mleté, neloupané), 2 lžíce kokosového oleje, 3 lžíce medu;

náplň: 250 g plnotučného tvarohu, 500 g sýru Philaldelphia, 250 g moučkového cukru, 200 g zakysané smetany, 3 vejce, lžička citronové kůry, 200 g borůvek

 

Postup:

Mandle rozmixujeme a smícháme je s olejem a medem. Vznikne nám lepkavá hmota, kterou rozložíme na dno formy. Korpus dáme péct na 15 minut do předehřáté trouby, pečeme při teplotě 150 °C.
Než bude korpus hotový, nachystáme si krém. Na nejmenší rychlost rozšleháme tvaroh s Philadelphií a postupně přidáme všechen cukr. Do směsi zamícháme zakysanou smetanu a vajíčka. Náplň ochutíme citronovou kůrou. Úplně nakonec přidáme umyté borůvky.
Náplň nalijeme na vychladlý oříškový korpus a cheesecake dáme péct do trouby na 160 °C. Pečeme asi 40 minut.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu