Ingredience:
těsto: 300 g hladké mouky, 200 g másla, špetka soli, 1 vejce
náplň: 100 g slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 300 g kapustiček, 200 g květáku, 1 zakysaná smetana, 1 sladká smetana, 5 vajec, sýr čedar
Postup:
Mouku prosejeme se špetkou soli a přidáme povolené máslo. Přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto bez hrudek, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na chvíli odležet do lednice. Poté vyválíme na vále s trochou mouky. Dáme do kulaté formy okraje seřízneme. Zatěžkáme talířem nebo luštěninami položenými na pečícím papíře a krátce zapečeme v troubě, aby se nám těsto nepokroutilo.
Na pánvi osmahneme na kousky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a omyté kapustičky a kousky květáku. Tuto náplň dáme na těsto. Poté smícháme smetany s vejci a směsí zalijeme koláč. Nakonec ještě posypeme strouhaným čedarem a dáme do trouby péct na asi 45 minut při 190 °C.
Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu