Vánoční trhy v Karlových Varech začínají v sobotu. Kvůli bezpečnosti bude vstup regulován

V sobotu 27. listopadu začnou v Karlových Varech vánoční trhy. Potrvají do 26. prosince a odehrávat se budou na prostranství před Mlýnskou kolonádou každý den od 10 do 20 hodin. Do vymezeného prostoru tržiště bude vstup regulován. Návštěvníci se budou muset prokázat dokladem o očkování nebo prodělané nemoci Covid-19. Doprovodný program byl zrušen. V pátek vyjíždí vánoční vláček.

„Vzhledem k nepříznivému vývoji pandemie koronaviru jsme se rozhodli zrušit i slavnostní rozsvícení vánočního stromu, protože se jedná o akci, při které se v jednu chvíli na ne příliš velkém prostoru shlukuje více než tisíc návštěvníků. Určitě v tuto chvíli nechceme hazardovat se zdravím našich spoluobčanů a lidskými životy. Vánoční trhy ale uspořádáme a budou bezpečné. Návštěvníci se budou muset prokázat platným potvrzením o očkování nebo prodělané nemoci. Věřím, že tak eliminujeme riziko nákazy. Zároveň věřím, že i bez doprovodného programu dopřejeme návštěvníkům příjemnou vánoční atmosféru. Tržištěm budou znít alespoň reprodukované koledy, vedle ozdobených stánků s vánočními dobrotami, dekoracemi i dárkovým zbožím prostor zdobí stovka jehličnanů,“ uvádí primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová. „Prosím všechny návštěvníky o vstřícnost při prokazování takzvané bezinfekčnosti při vstupu na městské vánoční trhy a také o dodržování všech platných nařízení, zejména dostatečných rozestupů. Vánoční trhy, které proběhnou u hotelu Thermal, jsou soukromou aktivitou nájemce,“ dodává Andrea Pfeffer Ferklová.

Vánoční osvětlení města včetně bohaté výzdoby na promenádě od hotelu Thermal až k Divadelnímu náměstí se rozsvítí v pátek 26. prosince. Ceremoniál rozsvícení vánočního stromu proběhne bez diváků a bude odvysílán v neděli 28. prosince v 18 hodin na sociálních sítích, například na facebookovém profilu Vánočních trhů Karlovy Vary (https://www.facebook.com/vanocnivary), magistrátu města (https://www.facebook.com/mmkvcz/) nebo OC Varyáda (https://www.facebook.com/OCVaryada).

V pátek vyjíždí do ulic města vánoční vláček

Nejen na vánoční trhy mohou návštěvníci dojet vánočně vyzdobeným autovláčkem Dopravního podniku Karlovy Vary. Od 27. listopadu do 19. prosince bude vždy od pátku do neděle jezdit vyhřívaná souprava na trase mezi Hlavní poštou a Divadelním náměstím (se zastávkou u vánočních trhů). Jízdné pro osoby starší 15 let je 20 korun. Cestující, kteří aktivně využívají aplikaci Vary Virtual, jízdné neplatí.

Jízdní řád je ke stažení na webu www.dpkv.cz.


Zdroj:

Helena Kyselá

tisková mluvčí

www.mmkv.cz