Muži nepořádek uklidili. Útěk ženy z hospitalizace

Nepořádek po sobě uklidili.

Během výkonu služby se strážníci ze stanice Územně  strážní  služby  primárně  soustředí na místa, kde se  pohybují a zdržují osoby bez přístřeší. Při úterní ranní kontrole nalezli pod  mostem  v sadech 5.května   v nepořádku spící dvojici mužů.  Vzbudili je, zkontrolovali, zda po nich není vyhlášeno pátrání, a veškerý nepořádek je přiměli uklidit. Na řádný průběh úklidu  dohlížel i služební pes Hary.

 

Zadržení osoby v pátrání.

V rámci běžného výkonu služby  zajistila městská policistka  ze služebny  Městské policie Plzeň- Střed muže, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Čtyřiačtyřicetiletého Plzeňana si všimla u křižovatky ulic Tylova a Kardinála Berana, když přecházel přes přechod pro chodce.  Zastavila jej a vyzvala k prokázání totožnosti.  Při ověřování osobních údajů v policejních evidencích zjistila, že mužovo jméno se nachází v databázi hledaných osob.

 

Strážníci pomohli prochladlé ženě, která utekla z hospitalizace v nemocnici.

Šťastně dopadl útěk ženy, která jen v tričku utekla z hospitalizace  v nemocnici. V úterý v podvečer  ji našli strážníci městské policie ležet na lavičce u zastávky MHD, byla  viditelně podchlazená a vykazovala známky požití alkoholu. Strážníci ji vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu a chladnému počasí umístili do vytopeného služebního auta, kde ji ponechali až do příjezdu záchranářů.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz