Nechybí vám papoušek? Lovil ryby bez povolení.

Pomoc strážníků přišla včas.

Tlačítko tísňové péče opět pomáhalo.

V pátek 4. června po poledni spěchala  hlídka městské policie do Sokolovské ulice na Lochotín, kam byla přivolána po aktivaci tlačítka senior linky do jednoho z bytů. Strážníci na místě zjistili, že 91letá stařenka si stěžuje na zhoršený zdravotní stav a má podezření na prodělání cévní mozkové příhody.  Okamžitě  k ní přivolali rychlou lékařskou pomoc, která ji po ošetření převezla k vyšetření do nemocnice.

 

Zvířecí záchranáři se starají o papouška. Nechybí vám?

V neděli vpodvečer byli strážníci z odchytové skupiny vysláni do Božické ulice v Plzni na Vinicích, kde se v zimní zahradě jednoho z rodinných domků usadil  cizí papoušek. Strážníci opeřence odchytili. Šedá korela měla na noze  upevněný identifikační kroužek.  Chovatele, kterému ulétla, se však nepodařilo najít. Kdo opeřence postrádá, jej nalezne v Záchranné stanici živočichů  na adrese v Zábělské ulici.

 

Kličkoval po silnici.

V sobotu nad ránem zaregistrovala  hlídka městské policie  v ulici Ke sv. Jiří podezřelou jízdu vozidla VW Golf. Řidič měl velké problémy  s řízením, nedokázal udržet směr jízdy. Když uviděl, že se k němu blíží auto strážníků, přišlápl plynový pedál a začal ujíždět. Strážníci jej pronásledovali až do Bukovce, kde sám zastavil. Kontrola pro  20letého řidiče nedopadla dobře. Strážníci při ní zjistili, že má v dechu 1,5 promile alkoholu. Pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky strážníci předali případ policistům.

 

Lovil ryby bez povolení.

V sobotu dopoledne byla městská policie  opakovaně upozorněna na podezřelého rybáře, který má na náplavce lovit ryby bez povolení. První úlovek si stihl muž odnést domů, ale  podruhé už se mu to nepovedlo. Když  se na místo vrátil, při nahazování prutu jej přistihli strážníci.  Ti zjistili, že 27letý cizinec o povinnosti mít rybářský lístek a  povolenku k rybolovu vůbec neví. Strážníci vyzvali muže k vydání rybářského náčiní, které měl při lovu u sebe. Podezření ze spáchání přestupku bude oznámeno příslušnému odboru životní ho prostředí, který se bude případem zabývat.

 

Strážníci našli hledanou nezletilou dívku.

V pátek ráno si hlídka ze stanice Územně strážní služby všimla nezletilé dívky, která se pohybovala před budovou Hlavního vlakového nádraží Plzeň a  odpovídala popisu hledané osoby.  Jelikož  se při ověřování  údajů potvrdilo, že jméno 13leté dívenky figuruje na seznamu celostátně hledaných osob, převezli ji strážníci na obvodní oddělení PČR.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz