Zdrogovaná žena vyváděla na ulici. Dvakrát za víkend střízlivěl na záchytce

Kontrola na vlakovém nádraží odhalila osobu v celostátním pátrání.

Díky místní a osobní znalosti odhalili strážníci ze stanice Územně strážní služby v pátek při procházení haly vlakového nádraží hledaného muže PČR. U 41letého Plzeňana se kontrolou totožnosti v policejních evidencích prokázalo, že jeho jméno figuruje na seznamu osob v celostátním pátrání. Na místo přivolaní policisté si muže převzali k dalším opatřením.

 

Dvakrát za víkend střízlivěla žena na záchytce.

Hned dvakrát za víkend se stala zákazníkem protialkoholní záchytné stanice 62letá žena.

Poprvé zaměstnala strážníky v sobotu večer v Kopeckého sadech.  Tady se usadila na zem před vstupní dveře místní budovy. V důsledku silné opilosti se nebyla bez pomoci strážníků schopna zvednout na nohy. S ohledem na venku zrovna panující chladné počasí, kdy ve svém stavu bezprostředně ohrožovala svůj život a zdraví, se ji strážníci rozhodli nechat umístit do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění.

Se stejnou ženou měli co do činění o den později vpodvečer strážníci na Slovanech. Ulehla na schody u místní provozovny v Plzni na Koterovské ulici. Byla v obdobném alkoholovém opojení, jako v předchozím případě. Proto ji neminul znovu pobyt ve stejném zařízení.

Žena pod vlivem drog vyváděla  na ulici.

V pátek před desátou hodinou večerní musely hlídky městské policie zakročit u křižovatky ulic Korandova x Nerudova. Důvodem bylo opakované hlášení na linku 156 o ženě, která nekontrolovaně vbíhá před bezprostředně projíždějící vozidla a je viditelně zraněná v obličeji. Jako první dorazil na místo psovod s kolegou a začal okamžitě situaci řešit. Žena nesrozumitelně něco křičela a máchala kolem sebe rukama. Strážníci se jí snažili uklidnit, přiblížili se k ní a vyzvali jí, aby odešla ze silnice, načež se dotyčná rozběhla k chodníku, kde zakopla o obrubník a upadla na trávník. Zjistit bylo v tu chvíli nutné, jestli si neublížila a nepotřebuje lékařské ošetření.  To rezolutně odmítla, namísto vděku začala však snášet na hlavu strážníků samé neslušné nadávky. Potom začala kolem sebe nekontrolovaně kopat a znovu máchat rukama.  Současně tou dobou dorazila další hlídka, která přivolala záchranáře a vyzvala ženu, aby se podrobila testu na přítomnost drog a dechové zkoušce. Test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin. Dechovou zkoušku nebylo možné úspěšně dokončit. Agresivita ženy začala totiž znovu stoupat, kopala kolem, přičemž se pokoušela vstát a zabránit tak strážníkům v provádění úkonů. K částečnému zklidnění došlo pomocí donucovacích prostředků. Během toho přijeli záchranáři a rozhodli, že ženu převezou k ošetření do nemocničního zařízení. Po naložení do sanitky začala ale znovu vyvádět. Vyvlékla se z popruhů, kterými byla upevněna při převozu na lůžko a pěstmi nebezpečně máchala kolem. Strážníci, kteří asistovali při transportu okamžitě zasáhli, zklidnili ji donucovacími prostředky a nasadili ji pouta na ruce. Po ošetření v nemocnici byla žena transportována k akutní intoxikaci na protialkoholní záchytnou stanici. Na druhý den si ji odsud strážníci vyzvedli a předvedli ji ke zjištění totožnosti na policejní oddělení. Za přestupkové jednání, kterého se 39letá žena dopustila, jí vypsali strážníci pokutu.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz