Prosincové akce v TOTEMu

4.12.2017            17:30  Přednáška o zdraví – celostní medicína

Zveme na přednášku Václava Víta, tentokrát s tematikou celostní medicíny. Vstupné dobrovolné.

 

5.12.2017            15:00  Adventní koncert TOTEMových skupin Jamáček a Seniorkapela

Na předvánočním koncertě vystoupí sólisté obou skupin, avšak nebude chybět ani společné zpívání koled. Vstupné dobrovolné.

 

6.12.2017            17:00 ROZSVĚCENÍ TOTEMového vánočního stromku

Srdečně zveme všechny přátele TOTEMu na slavnostní zahájení adventního času. Společně rozsvítíme stromeček, ochutnáme výtečný punč a zazpíváme si koledy.

 

7.12.2017            17:00 Cestovatelské promítání – Indie, země mnoha kontrastů

Tentokrát zveme na promítání z cesty ředitelky TOTEMu, Vlasty Faiferlíkové, která do Indie zamířila na jaře 2017 načerpat novou energii a sílu pro sebe i TOTEM. Vstupné dobrovolné. Rezervace míst nutná.

 

8.12.2017            16:00 Divadelní představení „Ženy“

Zveme na úžasné divadelní představní TOTEMového souboru Světlonoš(ž)ky v krásných prostorech Moving Station, /Hemžící se zastávky Plzeň – Koperníkova 56 (Most Ivana Magora Jirouse).

Co mají společného životní osudy 4 zajímavých žen, které žily v časovém rozmezí od 15. do 20. století: Perchta z Rožmberka, Emma Destinnová, Milena Jesenská a Kamila Schönfeldová-Zemanová? Přijďte a nechte se unést jejich životními příběhy. Vstupné 40,- Kč.

 

11.12.2017          16:00 Sdílení s Janou Lexovou

Dříve, než zaplavily naše domácnosti a veřejné prostředí moderní sdělovací a informační prostředky, museli lidé sami aktivně vyhledávat a vymýšlet příležitosti k zábavě a výměně informací. Vraťme ten čas zpět a přijměme příležitost setkávání se pod vedením JUDr. Jany Lexové. Společné rozhovory se budou týkat sdílení osobních zkušeností, dobrých i špatných zážitků, různých osobních i společenských problémů atd.

 

12.12.2017 14:00 – 18:00 Kreativní odpoledne v TOTEMu

 

Přijďte si do TOTEMu vyrobit vánoční dárečky pro své blízké, nebo sobě jen tak pro radost. Na jednom místě, v jeden den a jeden čas. Můžete s námi strávit krásné dlouhé odpoledne a vyzkoušet si od každého něco. Budeme vyrábět papírová přání a visačky na dárky, korálkové andělíčky, zdobit perníčky a představíme další zajímavé techniky. Společenský sál TOTEMu se promění v jednu velkou kreativní dílnu a u toho byste neměli chybět. Vždy v celou hodinu bude začátek metodických postupů jednotlivých výrobků, poslední společný začátek v 17:00. Poplatek vždy podle nákladů jednotlivých výrobků na místě.

 

13.12.2017  16:30 až 18:00 Andělské zvonění aneb Venku peklo v TOTEMu ráj

Přijďte si s dětmi či vnoučaty něco hezkého vyrobit, společně zazpívat koledy nebo si jen tak posedět v příjemné atmosféře plné laskavých andělů. Vstupné 30,- Kč za dítě.

 

18.12. 2017 Exkurze do Bohemia Sektu ve Starém Plzenci

 

Při prohlídce s degustací poodhalíme tajemství výroby nejznámějších českých sektů. Dozvíte se například, jaký je rozdíl mezi klasickou a charmatovou metodou výroby, uvidíte, jakým způsobem se setřásají kvasinky či jak se sekty odkalují. Dostanete se přímo do středu dění a budete moci na vlastní oči sledovat, jak vzniká „bohemka“. Poplatek 190,- Kč (zahrnuje vstupné za prohlídku, degustaci 3 vzorků sektu).

 

18.12.2017 Malé poděkování za velké věci

Srdečně zveme všechny TOTEMové dobrovolníky i širokou veřejnost na akci, která je poděkováním za jejich dobrovolnickou činnost.

Program odpoledního pořadu:

16:00 Vernisáž fotografií ze života dobrovolníků a dobrovolnických programů v TOTEMu. 

17:30 Adventní koncert Základní umělecké školy Chrást

 

Zdroj: TZ Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM