Míša dort

Reklama

Ingredience:

těsto: 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 4 lž. cukru moučka, 1 lž. oleje, 4 lž. polohrubé mouka, 1 pr. do pečiva, 1 lž. kakaa

náplň: 750 g tvarohu, 200 g másla, cukr moučka

poleva: 60 g hořké čokolády, 50 g másla, 1 lž. mléka

 

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. V čisté míse vyšleháme bílky do tužšího sněhu. Mouku prosijeme společně s kypřícím práškem a kakaem do žloutkové směsi a pomalu přidáme sníh. Těsto dobře zpracujeme do nadýchané hmoty. Pečeme v dortové formě cca 20 minut při 180 °C.

Rozpuštěné máslo postupně zašleháme do tvarohů a přidáme cukr – množství dle naší chuti. 🙂 Upečený a vychladlý korpus náplní rovnoměrně potřeme.

Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mléko a ihned navrstvíme na tvaroh. Dáme ztuhnout do ledničky (min. 2 h, ideálně přes noc).

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová
Reklama