Tvarohová roláda

Ingredience:

těsto: 6 vajec (žloutky a bílky zvlášť), 1/2 hrnku cukru, 2 lžíce oleje, 4 lž. polohrubé mouky, 3 lž. kakaa, 1 pr. do pečiva,

náplň: 1× měkký tvaroh, 125 g másla, 2× vanil. cukr, 1/2 hrnku cukru, citronová kůra, 2× banán

 

Postup:

Žloutky, cukr a olej utřeme. Přidáme mouku, kakao, prdopeč, sníh z bílků a pořádně promícháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě při 180 °C zhruba 10 minut. Hotový plát vyklopíme na pocukrovanou utěrku. Necháme cca 3 minuty odpočinout a stočíme do rolády. Připravíme si krém. Tvaroh s povoleným máslem a cukrem vyšleháme, přidáme trošku nastrouhané citronové kůry. Roládu rozvineme, pomažeme vrstvou krému, přidáme doprostřed dva banány a celé znovu stočíme.

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová