Klatovské kuře i z vlastních farem

Nejen v oblasti výrobků je podnik Drůbežářský závod Klatovy a. s. jednička. Pro Klatovské jsou životní podmínky a welfare vykrmovaných kuřat na prvním místě.

HBL farmy ze skupiny Drůbežářského závodu Klatovy a. s. dělají pro životní podmínky vykrmovaných kuřat maximum. Modernizací výkrmových technologií s rekuperací tepla, dobrým uplatňováním správné výrobní praxe a kvalitní podestýlky se zařadili naši farmáři mezi elitu pro dokonalejší životní podmínky hospodářských zvířat. Po modernizaci odchytového systému, kde ruční odchyt s nacpáním kuřat do těsných přepravních boxů nahradil odchyt kombajny s šetrnou manipulací a přepravou kuřat volně, jsou tyto investice dalším významným krokem pro životní podmínky kuřat a uhlíkovou stopu. Na podzim roku 2022 jsme zprovoznili novou farmu v Hanigarově při splnění podmínek welfare platných až od roku 2026.

Snížení CO2 v halách, lepší teplotní režim a kvalitní podestýlka se zásadním způsobem projevila v zlepšení životních podmínek a potažmo i ve výsledcích výkrmu a zdravotního stavu zvířat. To nám také umožnilo začít uplatňovat systémy výkrmu s omezením použití antibiotik. (PI)