Masová bábovka

Ingredience:

250 g anglické slaniny (plátky), 1 kg mletého masa (hovězí + vepřové), 4 vejce, 2 housky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce čerstvého libečku, mléko (na namočení housek), sůl, pepř

 

Postup:

Formu na bábovku vyložíme plátky anglické slaniny. Libeček opereme a nasekáme najemno. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Do mísy vložíme mleté maso, přisypeme nasekaný libeček, cibuli a česnek, přidáme hořčici, opepříme a dle chuti dosolíme.
Housky namočíme v mléce. Jakmile se nasají, vyždímáme je a přidáme do masové směsi.
Nakonec přidáme vejce a vše důkladně promícháme. Hotovou směs naplníme do formy vyložené slaninou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 1 hodinu. Zda je bábovka hotová, zjistíme tak, že do ní píchneme jehlou a nevytéká růžová šťáva. Nožem bábovku jemně uvolníme od středu, přiklopíme talířem, obrátíme a vyklopíme.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu