Ingredience:
těsto: 125 g másla, 100 g zakysané smetany, kůra ze 2 limetek, 250 g cukru krystal, 3 vejce, 2 lžíce limetkové šťávy, 1 lžička vanilkového extraktu, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, máslo a mouka (na vymazaní a vysypaní formiček);
ozdobení: 20 g cukru moučka, 4 lžíce citronového krému, 4 plátky limetky
Postup:
Ve velké míse smícháme změklé máslo a zakysanou smetanu. Šlehačem vyšleháme, dokud směs nemá krémovou konzistenci. Přidáme limetkovou kůru a zamícháme. Za stálého míchání postupně přisypáváme cukr krystal. Když se suroviny spojí, přidáváme po jednom vejci. Přimícháme šťávu z limetek a vanilkový extrakt. Nakonec jemně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Bábovkové formy vymažeme a vysypeme. Nalijeme do nich těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 stupňů cca 35 minut.
Po upečení necháme minibábovky alespoň 10 minut vychladnout, vyklopíme je z formy, posypeme moučkovým cukrem, přidáme lžíci citronového krému a ozdobíme limetkou.
Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu