Našla se zatoulaná andulka

Nezletilá kradla sladké pečivo.

V úterý 29.března po poledni zamířila hlídka Městské policie Plzeň- Střed do plzeňského obchodního centra kvůli nahlášené krádeži. Pracovník ostrahy zde zadržel dívenku, která si nandala do svého batohu čtyři kusy sladkého pečiva v hodnotě přes 80 Kč a prošla bez úhrady pokladnou. Strážníci zjistili, že se krádeží provinila dívenka mladší 15 let. O celé věci vyrozuměli matku nezletilé, která si dceru přišla vyzvednout. Jelikož ještě dívka nedosáhla věku hranice odpovědnosti za přestupek, bude záležitost oznámena orgánu sociálně právní ochrany dětí.

 

Našla se zatoulaná andulka.

Do Útulku pro zvířata v nouzi v Daimlerově ulici přijali v úterý vpodvečer samečka andulky vlnkované. Malého opeřence našel před domem v Brožíkově ulici náhodný kolemjdoucí, odchytil jej do krabice a zavolal strážníky.

 

Nestačí jen psa  nechat očipovat, důležitá je  i evidence čipu.

V Plzni byli v úterý nalezeni tři zatoulaní psi, dva z nich strážníci navrátili majitelům. Šťastně se shledat se svým čtyřnohým přítelem mohl chovatel pětiletého křížence. Pes byl očipovaný a přihlášený v evidenci čipovaných psů. Strážníci proto snadno zjistili, komu zatoulané zvíře patří a majiteli jej odvezli domů. Štěstí měla také chovatelka čtyřměsíční fenky německého ovčáka. Zvíře sice mělo čip, ale číslo čipu neprocházelo databází. Ještě než fenku stihli strážníci převézt do útulku, ozvala se majitelka. Ve zvířecím zařízení však skončil kvůli nezaevidovanému identifikačnímu čipu český fousek, který se zatoulal k atletickému stadionu ve Vejprnické ulici.

Chovatelé psů chovaných na území města Plzně by měli mít na paměti, že městská vyhláška jim mimo jiné ukládá povinnost přihlásit se do evidence do 30 dnů ode dne označení psa čipem nebo do 30 dnů ode dne, kdy se stal na území města Plzně chovatelem psa takto označeného.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz